New Zealand GR, Travel Blog

Μια  26ωρη Πτήση για Νέα Ζηλανδία

Read the English Version: here

Τον Μάρτη του 2020, στο παρα-πέντε πριν αρχίσει τον lockdown σε όλο τον κόσμος, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα όνειρο ζωής. Να ταξιδέψω στη Νέα Ζηλανδία για τρεις βδομάδες, και αποφάσισα να μοιραστώ την εμπειρία μου με όλους εσάς!


Η περιπέτειά μας άρχισε στις 7 Μαρτίου, μετά από 10 μέρες απερίγραπτου άγχους περιμένοντας να δω άμα θα ακυρωθεί η πτήση μας λόγο του ιού ή όχι. Εκείνη την περίοδο στην Αγγλία είχαμε 100 κρούσματα και στη Νέα Ζηλανδία μόνο 3, οπότε κανένα κράτος δεν απαγόρευε τα ταξίδια (ακόμα).

Ήταν Σάββατο και η πτήση μας ήταν στις 20:30 με αποτέλεσμα να έχουμε άπλετο χρόνο για να ετοιμαστούμε, να αφήσουμε το σκυλάκι μας στην νταντά της και να οδηγήσουμε στο αεροδρόμιο χωρίς βιασύνες.

Η πτήσεις μας ήταν με Emirates, Λονδίνο Stansted – Auckland με μια 3ωρη στάση στο Dubai να ξεπιαστούν λίγο τα πόδια μας.

Παραδέχομαι ότι εντυπωσιάστηκα με την Emirates. Και στις δύο πτήσεις είχαμε μενού για να διαλέξουμε τα πιάτα που θέλαμε και το φαγητό τους ήταν πολύ καλό.

Στη δεύτερη πτήση, που ήταν και μεγαλύτερη, μας έδωσαν και ένα μικρό κασετινάκι με μια μάσκα ύπνου, ωτοασπίδες, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα και κάλτσες συμπίεσης

Αυτή ήταν η θέα που μας περίμενε φτάνοντας στο Dubai!

Μέτα από συνολικά 26 ώρες φτάσαμε επιτέλους στο Auckland! Φύγαμε Σάββατο και φτάσαμε Δευτέρα, την Κυριακή απλά την προσπεράσαμε… Η πρώτη μου εντύπωση από το αεροδρόμιο ήταν ότι ήταν πολύ πιο μικρό από τι περίμενα και πολύ λιγότερο κόσμο. Ναι, εντάξει ο κόσμος άρχιζε να είναι επιφυλακτικός με τα ταξίδια λόγο του ιού άλλα και πάλι είχε πολύ λίγο κόσμο.

Κάτι που πρέπει να έχετε κατ νου όταν πάτε Νέα Ζηλανδία είναι η χώρα έχει πολύ ευαίσθητη χλωρίδα και πανίδα με αποτέλεσμα στον έλεγχο να πρέπει να δηλώνεις αν έχει μαζί σου εξοπλισμό για εξωτερικές δραστηριότητες όπως κάμπινγκ, κατάδυση ακόμα και απλά μποτάκια για περπάτημα, και αν έχετε σκοπό να πάρετε τέτοιο εξοπλισμό φροντίστε να τον έχετε πλύνει πολύ καλά και αν μην έχει καθόλου υπολείμματα από χώματα αλλιώς υπάρχει περίπτωση να σας τον κατασχέσουν.

Περάσαμε λοιπόν από τον έλεγχο και πήραμε την εταιρία με την οποία ενοικιάσαμε αυτοκίνητο να έρθουν να μας πάρουν να μας πάνε στα γραφεία τους.

Μια ωρίτσα αργότερα ήμασταν στον δρόμο για το Whangarei. Το Whangarei είναι μια πόλη περίπου 2 ώρες βόρεια του Auckland. Οι δρόμοι είναι πολύ καλοί και πολύ καλά σηματοδοτημένοι με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο να βρει τον δρόμο σου και χωρίς GPS.

Φτάσαμε στον τελικό μας σπίτι που νοικιάσαμε γύρο στις 17:00. Ένα καταπληκτικό σπιτάκι με όλα τα απαραίτητα από πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο και μια μικρή αυλή περιτριγυρισμένη από φύση!

20200309032151_IMG_0040 (1)

Αφού ξεπακετάραμε τα πράγματά μας στη συνέχεια βρήκαμε το ένα εστιατόρια για να φάμε βραδινό πριν επιτέλους έρθει η ώρα να κοιμηθούμε σε ένα φυσιολογικό κρεβάτι μετά από σχεδόν 35 ώρες ταξίδι.

3 thoughts on “Μια  26ωρη Πτήση για Νέα Ζηλανδία”

    1. Thank you! Yes, I did a poll on Instagram asking is people were more likely to read a follow a blog if it’s written in their own language rather than English and more than half said yes. So I thought I’ll give it a try and translate in Greek see what happens. And yes for now it will be just be based on what I already have in English.

Leave a Reply